Kwalificeren van lassers Groningen

Als een lasmethode is gekwalificeerd en beschreven, moet deze uiteraard ook nog door een lasser worden gemaakt. Kwalificeren van lassers (LK) vindt plaats als de lasser ook in staat is om een las te maken die in het bedrijf wordt toegepast en waar het bedrijf voor is gekwalificeerd. De lasser moet hiertoe een proeflas maken waarbij een onafhankelijke expert aanwezig is. Deze deskundige moet constateren dat de betreffende lasser zelfstandig en met behulp van de juiste methode de las tot stand brengt. De deskundige komt hierbij altijd van een onafhankelijke instituut, zoals Materials Testing Veendam. Wij zorgen voor kwalificeren van lassers in Groningen en verzorgen dat graag ook voor uw bedrijf.

Overigens is een kwalificatie van een lasser van beperkte houdbaarheid en moet hij regelmatig aantonen dat hij nog aan de gestelde normen in de laskwalificatie voldoet.

Waarom Material Testing Veendam

  • Jong, flexibel en onafhankelijk. Meer dan 20 jaar ervaring
  • Expertise in gestandaardiseerde mechanische beproevingen en corrosiebeproevingen.
  • Expertise in on-site inspecties zowel in het binnen- als buitenland.
  • Expertise in materiaalkeuze en schadeonderzoek.
  • Lage overhead; concurrerende prijzen.

Destructieve en niet-destructieve beproevingen bij kwalificeren van lassers

Het onderzoeken van een las kan door Materials Testing Veendam in Groningen zowel destructief als niet-destructief worden verzorgd. Bij destructief testen wordt het werkstuk van de proeflas bijvoorbeeld doormidden gezaagd of uit elkaar getrokken. Het zal duidelijk zijn dat het daarna niet meer bruikbaar is. Bij de niet-destructieve beproeving blijft het werkstuk intact. In dat geval wordt de las getest met bijvoorbeeld röntgen of geluidsgolven. Voor niet-destructieve beproeving ten behoeve van kwalificeren van lassers in Groningen werkt Materials Testing Veendam nauw samen met Applus + RTD. Dit instituut heeft een wereldwijde faam als het aankomt op betrouwbaarheid en veiligheid. Voor ons zijn ze een goede partner, voor uw bedrijf een betrouwbaar testinstituut.

Waarom kiezen voor Materials Testing Veendam voor het kwalificeren van lassers in Groningen?

Al 20 jaar zitten wij in deze branche en dat betekent dat wij het klappen van de zweep inmiddels wel kennen. Wij spreken uw taal en gaan net een stapje verder in onze service dan de concurrentie. Wij hebben bewust gekozen voor een organisatie waar de overhead tot een minimum is beperkt. Wij kunnen u daarmee kwaliteit leveren voor een concurrerende prijs. Wij beschikken over het materiaal en de expertise om destructieve beproevingen uit te voeren op hoog niveau. Behalve voor lasserkwalificatie (LK) en lasmethodekwalificatie (LMK) voeren wij ook beproevingen uit op basismaterialen ten behoeve van de mechanische eigenschappen. Onze activiteiten beperken zich niet tot Nederland, geregeld voeren wij inspecties uit in het buitenland.

Wilt u meer weten over Materials Testing Veendam en horen wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.