Kwalificeren van lassers

Het vak lastechniek is bijna dagelijks aan veranderingen onderhevig. De normen en de regelgeving moeten worden gevolgd als u wilt dat uw lassers werk leveren dat de toets der kritiek kan doorstaan. Er worden ook steeds hogere eisen gesteld aan de handvaardigheid van lassers en ze moeten op de hoogte blijven van moderne lastechnieken. Wilt u zekerheid dat de lassers in uw bedrijf voldoende gekwalificeerd zijn om aan alle eisen van de markt te kunnen voldoen? Kies dan voor certificering en kwalificatie. Natuurlijk zegt een diploma niet alles en is het met de snel voortschrijdende techniek ook niet zo dat een lasser die vandaag op de juiste manier iets kan lassen dat over een paar jaar nog kan. Informeer regelmatig naar de stand van zaken als het op kwalificeren van lassers aankomt.

Waarom kiezen voor Materials Testing Veendam?

Materials Testing Veendam is en metaalkundig laboratorium dat als onafhankelijk instituut destructieve beproevingen doet ten behoeve van de kwalificering van lassers. Wij kunnen bogen op meer dan 20 jaar ervaring en een expertise op het gebied van gestandaardiseerde mechanische beproevingen en bijvoorbeeld corrosiebeproeving. We werken in heel Nederland, maar staan u ook in het buitenland graag terzijde indien dit nodig is. Voor schadeonderzoeken kunt u eveneens bij ons terecht. Het voordeel van Materials Testing Veendam als het aankomt op kwalificeren van lassers en andere werkzaamheden is dat wij nagenoeg geen overheadkosten hebben. Dat betekent dat u kwaliteit krijgt voor een concurrerende prijs.

Waarom Material Testing Veendam

  • Jong, flexibel en onafhankelijk. Meer dan 20 jaar ervaring
  • Expertise in gestandaardiseerde mechanische beproevingen en corrosiebeproevingen.
  • Expertise in on-site inspecties zowel in het binnen- als buitenland.
  • Expertise in materiaalkeuze en schadeonderzoek.
  • Lage overhead; concurrerende prijzen.

Kwalificeren van lassers en meer

Naast het kwalificeren van lassers, lasmethodekwalificaties en destructieve beproeving kunnen wij ook niet-destructieve beproeving voor u verzorgen. In dat geval gaat het over het algemeen om röntgen, ultrasoon, magnetisch of penetrant onderzoek. Hiertoe werken wij nauw samen met Applus + RTD. Applus + RTD is een wereldwijde dienstverlener als het gaat om niet-destructief onderzoek. Voor ons vormen ze een betrouwbare partner als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Voor u als klant hebben ze derhalve ook een duidelijke meerwaarde.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Voor het kwalificeren van lassers hebben wij overeenkomsten met examinatoren in het hele land. Hierdoor hebben deze een praktische korte reisafstand. Ook onze andere werkzaamheden voeren wij in binnen- en buitenland altijd uit op de meest efficiënte manier. Kijk op onze website voor testen en andere beproevingen die we ook voor u zouden kunnen uitvoeren.

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.