Lasmethodekwalificatie Groningen

Als kwaliteit van belang is binnen uw bedrijf, gaat u natuurlijk ook voor lasmethodekwalificatie in Groningen. Materials Testing Veendam kan dat voor u verzorgen. Als u binnen uw bedrijf kiest voor een nieuwe lasmethode, dan is kwalificatie eigenlijk een noodzaak. Een LMK zorgt ervoor dat lassen worden gemaakt volgens de geldende normeringen. Deze worden met name in Europa steeds belangrijker, vanwege de concurrentie uit opkomende economieën. Een van de mogelijkheden om de Europese producten van betere kwaliteit te laten zijn dan de vaak goedkopere producten uit het andere delen van de wereld, is om te komen tot een basis van kwaliteitseisen. Een LMK maakt zowel voor de verzekering als de klant duidelijk dat lassen geschiedt op een manier die een betrouwbaar eindresultaat oplevert. Lasmethodekwalificatie in Groningen is dus een investering in uw bedrijf.

Waarom Material Testing Veendam

  • Jong, flexibel en onafhankelijk. Meer dan 20 jaar ervaring
  • Expertise in gestandaardiseerde mechanische beproevingen en corrosiebeproevingen.
  • Expertise in on-site inspecties zowel in het binnen- als buitenland.
  • Expertise in materiaalkeuze en schadeonderzoek.
  • Lage overhead; concurrerende prijzen.

Hoe werkt lasmethodekwalificatie in Groningen?

Bij Materials Testing Veendam kunnen we bogen op twintig jaar ervaring als het gaat om beproevingen van lassen. Ook kunnen wij voor u de lasserkwalificaties verzorgen. Immers moeten uw lassers kunnen aantonen dat zij kunnen werken volgens de normen die zijn vastgelegd in de lasmethodebeschrijving. Een lasmethodekwalificatie in Groningen of elders gebeurt meestal met zowel de destructieve als de niet-destructieve methode. In het eerst geval wordt de las uit elkaar getrokken of doorgezaagd om de kwaliteit daarvan vast te stellen. Bij de niet-destructieve beproeving blijft de las intact, maar wordt die gecontroleerd met bijvoorbeeld röntgen- of geluidsgolven om de las te testen. Dit gedeelte van de beproeving gebeurt door onze betrouwbare partner Applus + RTD. Dit internationale instituut heeft een wereldwijde naam opgebouwd op het gebied van deze testen. Bij Materials Testing Veendam kunt u dus het hele traject laten afhandelen en onze ervaring zorgt ervoor dat dit efficiënt zal gebeuren.

Waarom Materials Testing Veendam voor lasmethodekwalificatie in Groningen?

Indien u ons de kans geeft, zullen wij u door daden laten zien waarom wij het juiste instituut zijn voor lasmethodekwalificatie in Groningen. We hebben 20 jaar ervaring op dit gebied en werken op basis van concurrerende tarieven. Naast kwalificatie van lasmethoden en lassers bent u bij ons ook aan het goede adres voor onder meer inspecties en schadeonderzoeken. Dat kunnen wij voor in het binnenland maar ook in het buitenland verzorgen. Als instituut zijn wij er erg trots op dat we flexibel zijn en naar de klanten luisteren, terwijl we natuurlijk onze onafhankelijkheid bewaren. Bent u als bedrijf op zoek naar een partner voor lasmethodekwalificatie in Groningen waarop u kunt bouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.