Lasmethodekwalificatie

Een lasmethodekwalificatie (LMK) is het rapport dat beproeving van een las aangaat. Als u in uw bedrijf kiest voor een nieuwe lasmethode, is een kwalificatie nodig als u die methode wilt toepassen voor uw klanten. Een lasmethodekwalificatie heeft in principe een onbeperkte houdbaarheid. Maar natuurlijk staat de techniek nooit stil en kunnen nieuwe methoden efficiënter en sneller zijn. In ieder bedrijf worden er uiteraard diverse soorten lassen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan rondom gelaste buizen in vergelijking met hoeklassen. Ook worden er vaak verschillende metalen gebruikt. Bovendien zijn er verschillende soorten lasnaden zoals de V-, K- of X-naad. Lasmethodekwalificaties komen derhalve in ieder gespecialiseerd bedrijf in vele vormen voor.

Waarom Material Testing Veendam voor lasmethodekwalificaties?

  • Jong, flexibel en onafhankelijk. Meer dan 20 jaar ervaring met lasmethodekwalificatie.
  • Expertise in gestandaardiseerde mechanische beproevingen en corrosiebeproevingen.
  • Expertise in on-site inspecties zowel in het binnen- als buitenland.
  • Expertise in materiaalkeuze en schadeonderzoek.
  • Lage overhead; concurrerende prijzen.
lasmethodekwalificatie
lasmethodekwalificatie

Waarom zijn lasmethodekwalificaties noodzakelijk?

Een las moet voldoen aan de gestelde normeringen en klanten moeten kunnen vaststellen dat de gelaste halffabricaten of constructies voldoen aan de normeringen. In de EU ziet men dat er steeds meer belang wordt gehecht aan kwaliteit die ook aantoonbaar is. Dat verstevigt de positie ten opzichte van de concurrentie uit opkomende landen. Vaak zijn producten uit dergelijke gebieden goedkoper dan de Europese, maar is de kwaliteit ook beduidend minder. Bij bepaalde producten wordt zelfs door verzekeringsmaatschappijen geëist dat constructies voldoen aan bepaalde eisen van kwaliteit. De beschrijving en de beproeving om te komen tot een lasmethodekwalificatie is dan de basis voor de gestelde eisen. Steeds vaker worden lasmethodekwalificaties dan ook verplicht, gelet op het belang van de gebruiker.

Materials Testing Veendam voor lasmethodekwalificatie landelijk

Bij Materials Testing Veendam weet u dat wij over een ervaring beschikken van 20 jaar. Ons onafhankelijk instituut kan voor u beproevingen doen op destructieve en niet-destructieve basis. De niet-destructieve testen gebeuren door Applus + RTD. Dit betrouwbare instituut heeft een wereldwijde naam als het aankomt op testen en wij werken hiermee nauw samen. De destructieve beproevingen vinden plaats met eigen mensen en machines.

Materials Testing Veendam kan u concurrerende tarieven bieden voor lasmethodekwalificatie op landelijke schaal, omdat er nauwelijks sprake is van overhead. Wij bieden naast de lasmethodekwalificatie ook expertise op het gebied van mechanische en corrosiebeproevingen. Verder kunnen wij u van dienst zijn bij schadeonderzoeken op velerlei terreinen. Zowel in het binnenland als in het buitenland kunt u vertrouwen op onze dienstverlening! Wilt u weten wat Materials Testing Veendam specifiek kan doen voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen door de mogelijkheden van een echte specialist.

Meer informatie ontvangen?

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.