Materials Testing Veendam, specialisten in destructief onderzoek

De beste manier om het gedrag van metaal onder uiteenlopende omstandigheden te bepalen, is het te onderwerpen aan verschillende soorten belasting. Als experts in destructief onderzoek van metaal en lassen voeren wij een breed scala aan beproevingen uit. U kunt bij ons terecht voor diverse mechanische onderzoeken zoals trek-, buig-, kerfslag- en hardheidsproeven. Hiervoor beschikken wij over diverse high-tech computergestuurde testmachines. Wij voeren deze proeven uit volgens veelgebruikte normen. Ook is het mogelijk om beproevingen volgens klantspecifieke normering te laten uitvoeren.

Destructief onderzoek aanvragen

Om het gedrag van metaal onder uiteenlopende omstandigheden te bepalen stellen wij het tijdens beproevingen bloot aan diverse soorten belasting

Beproevingen die wij uitvoeren op metaal

Producttesten, testen van producten en onderdelen op sterkte

Regelmatig voeren wij producttesten uit. Kant-en-klare producten of producten in de ontwikkelingsfase - met name bouwmaterialen en metalen onderdelen zoals beugels, kettingen en koppelingen testen wij door middel van trekproeven op sterkte.

Opwaarderen van materialen, het herbeproeven van materialen

De regelgeving vereist regelmatig dat materialen opgewaardeerd moeten worden. Hierbij herbeproeven wij de betreffende metalen om te kijken of het materiaal overeenkomt met de specificaties zoals omschreven in het uitgegeven 3.1 certificaat. Hiervoor gebruiken wij trekproeven, kerfslagproeven en chemische analyse. Dit alles gebeurt onder toezicht van Notified bodies als Bureau Veritas, Lloyd’s Register en DNV.

Destructief onderzoek aanvragen

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.