Destructief onderzoek door de specialisten van Materials Testing Veendam

De beste manier om het gedrag van metaal onder uiteenlopende omstandigheden te bepalen, is het te onderwerpen aan verschillende soorten belasting. Als experts in destructief onderzoek van metaal en lassen voeren wij een breed scala aan beproevingen uit. U kunt bij ons terecht voor diverse mechanische onderzoeken zoals trek-, buig-, kerfslag- en hardheidsproeven. Hiervoor beschikken wij over diverse high-tech computergestuurde testmachines. Wij voeren deze proeven uit volgens veelgebruikte normen. Ook is het mogelijk om beproevingen volgens klantspecifieke normering te laten uitvoeren.

Destructief onderzoek aanvragen

Waarom is destructief onderzoek belangrijk?

Door materialen aan verschillende omstandigheden bloot te stellen, leren we veel over de eigenschappen van het materiaal. Wanneer het materiaal voor industriële toepassingen wordt ingezet, kan de opdrachtgever rekening houden met deze verschillende omstandigheden. Hierdoor wordt de veiligheid verhoogd, downtime verlaagd en daarmee de kosten verlaagd.

Om het gedrag van metaal onder uiteenlopende omstandigheden te bepalen stellen wij het tijdens beproevingen bloot aan diverse soorten belasting

Producttesten, testen van producten en onderdelen op sterkte

Destructief onderzoek is een overkoepelende naam voor verschillende tests, om de kwaliteit van verschillende materialen te garanderen. Bij destructief onderzoek worden delen van het materiaal afgebroken of beschadigd, om zo te kunnen bepalen of het aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

Regelmatig voeren wij producttesten uit. Kant-en-klare producten of producten in de ontwikkelingsfase - met name bouwmaterialen en metalen onderdelen zoals beugels, kettingen en koppelingen testen wij door middel van trekproeven op sterkte.

Opwaarderen van materialen, het herbeproeven van materialen

De regelgeving vereist regelmatig dat materialen opgewaardeerd moeten worden. Hierbij herbeproeven wij de betreffende metalen om te kijken of het materiaal overeenkomt met de specificaties zoals omschreven in het uitgegeven 3.1 certificaat. Hiervoor gebruiken wij trekproeven, kerfslagproeven en chemische analyse. Dit alles gebeurt onder toezicht van Notified bodies als Bureau Veritas, Lloyd’s Register en DNV.

Destructief onderzoek aanvragen

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.