Macroscopisch onderzoek

Visueel onderzoek van lassen

Metalen producten en onderdelen moeten voldoen aan hoge wettelijke vereisten. Binnen ons metaalkundig laboratorium worden de eigenschappen van metalen producten en onderdelen getest op veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Visuele test

Macroscopisch onderzoek wordt in vrijwel elke industrie gebruikt. Wij voeren macroscopisch onderzoek op metalen, metaallegeringen en lassen. Macroscopisch onderzoek bestaat uit visuele tests die vaak wordt ingezet om het materiaaltype, de kwaliteit of korrelgrootte te bepalen tijdens productieprocessen, na schade, vermoeden op mogelijke schade, of ten behoeve van certificeringen. Daarbij zijn wij met name een gespecialiseerde test laboratorium voor lasmethode- en lasserskwalificaties.

Hoe verrichten wij macroscopisch onderzoek?

Macroscopisch onderzoek, ook wel macrotest of macro-onderzoek genoemd, is een destructieve metaaltest die de kwaliteit en consistentie van een testmonster op basis van zichtonderzoek kwalificeert. Voordat het macroscopisch onderzoek begint, moet het testmonster volgens specificatie worden voorbereid. Wij voeren macroscopisch onderzoek uit op alle soorten metalen en legering, zowel tijdens de ontwikkelingsfase als bij afgewerkte producten.

Waarom Material Testing Veendam

  • Jong, flexibel en onafhankelijk. Meer dan 20 jaar ervaring
  • Expertise in gestandaardiseerde mechanische beproevingen en corrosiebeproevingen.
  • Expertise in on-site inspecties zowel in het binnen- als buitenland.
  • Expertise in materiaalkeuze en schadeonderzoek.
  • Lage overhead; concurrerende prijzen.

Waarop wordt getest?

Macroscopisch onderzoek van metalen wordt ingezet om de macro-structurele kenmerken en kwaliteit van het testmonster te beoordelen op onder andere porositeit en scheuring. Tijdens macroscopisch onderzoek kunnen bevindingen worden gedocumenteerd met digitale beeldverwerking om klanten een visueel beeld te bieden in het gecertificeerde testrapport.

ISO en ASTM

MT Veendam is gekwalificeerd voor het nemen van macroscopisch onderzoek volgens de volgende ISO-certificeringen: ISO 17637, ASME IX, AWS D1.1, AWS D1.2, AWS D1.6

Gekwalificeerd metaalkundig laboratorium?

Wij zijn een betrouwbaar, gekwalificeerd metaalkundig laboratorium voor ontwikkelaars, ondernemers en schade-experts die werkzaam zijn binnen o.a. de scheepvaart, off-shore, apparatenbouw, constructiebouw en leidingbouw. Onze testruimten en getrainde experts beschikken over de juiste expertise, apparatuur en kwalificaties die nodig zijn continu- en eenmalige testen uit te voeren. Wilt u meer weten over toepassingen, kosten, methodieken of de materialen die wij testen, neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze macroscopische testen.

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.