Materials Testing Veendam, onafhankelijk en onpartijdig metaalonderzoek

Materials Testing Veendam is een onafhankelijk en onpartijdig metaalkundig testlaboratorium voor metaalonderzoek. Wij zijn  door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd volgens EN ISO/IEC 17025:2017, accreditatie L647. wij voeren destructief onderzoek uit voor het kwalificeren van lassers en lasmethoden en stellen chemische en mechanische eigenschappen van metalen vast. Wij voeren beproevingen uit op materialen en laswerk voor onder meer de industrie, scheepsbouw, off-shore, apparatenbouw, leidingbouw en constructiebouw.

Professioneel, geaccrediteerd testlaboratorium met de betrokkenheid en flexibiliteit van een familiebedrijf

Waarom kiest u voor Materials Testing Veendam?

  • flexibele instelling dankzij platte organisatie
  • wij lopen graag een stap harder voor onze vaste klanten
  • persoonlijke betrokkenheid
  • korte lijnen en directe contacten

Analyse van schades

Iedere schade biedt een kans om een toekomstige schade te voorkomen. Dit biedt mogelijkheden voor verbeteringen van onderhoud, productie en product. Voor analyse van schades werken wij zeer nauw samen met onze partner infoMateria (iM). Willem-Pier Vellinga van iM is expert in adequaat onderzoek van schades, onder meer materiaalkeuze, ontwerp en problemen met onderhoud en gebruik. Bij het bepalen van de hoofdoorzaak van materiaalproblemen volgt iM de best practice, gefundeerd op jarenlange industriële en academische ervaring vastgelegd in VDI-3822.

Meer informatie over iM.

Wij regelen ook niet-destructief onderzoek (ndo)

Wij ontzorgen onze klanten met een totaalpakket in metaalonderzoek: onze beoordelaars en examinatoren wonen proeflassen bij en op ons metaalkundig testlaboratorium in Veendam voeren wij destructief onderzoek uit. Niet-destructief onderzoek (ndo) voeren wij niet zelf uit. Wel regelen wij dit voor u als onderdeel van ons totaalpakket. Hiervoor maken wij gebruik van gespecialiseerde en geaccrediteerde partners in ons netwerk.

Materials Testing Veendam werkt nauw samen met infoMateria, een bureau en lab gespecialiseerd in materiaalkundig advies en schadeonderzoek.